Ανακοίνωση 28 – ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ‘’STROKE UNIT’’ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εξειδικευμένοι νευρολόγοι εφημερεύουν στην Ευρωκλινική 24ώρες το 24ωρο!

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί η νέα πρότυπη Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών η οποία αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξειδικευμένες μονάδες που λειτουργούν σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Αττική συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της θνησιμότητας και των αναπηριών που συνεπάγονται  του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ευρωκλινική

Η Μονάδα, διαθέτει εξειδικευμένους νευρολόγους που εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Ο εξοπλισμός της, η εμπειρία και η κατάρτιση των ιατρών της μονάδας  καθώς και η εφαρμογή των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας όπως η ενδοφλέβια θρομβόλυση και η μηχανική θρομβεκτομή έχουν στόχο τη διάγνωση και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων σε λιγότερο από 60 λεπτά από την προσέλευση του συμπτωματικού ασθενούς.

Η Μονάδα επιπλέον πλαισιώνεται από μία ομάδα ακτινολόγων, καρδιολόγων, παθολόγων, φυσίατρων, φυσικοθεραπευτών, νευροχειρουργών και επεμβατικών νευροακτινολόγων, ενώ διαθέτει εξειδικευμένη πτέρυγα νοσηλείας και είναι μέλος των SITS International και του Quality Registry European Stroke Organization.

Το Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ) αναγνωρίζεται ως η 1η αιτία αναπηρίας που μπορεί να προληφθεί και η 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε: «Η Μονάδα Εγκεφαλικών Επεισοδίων της Ευρωκλινικής έρχεται να συμπληρώσει το μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας όσον αφορά στην εξειδικευμένη αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνονται άδικα ζωές και να προκαλούνται σοβαρές αναπηρίες. Η στρατηγική τοποθεσία της Ευρωκλινικής Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση προσέλευση του ασθενούς γεγονός που αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την έκβαση της ασθένειας».

Η κα Βάσω Ζησιμοπούλου, Νευρολόγος, Υπεύθυνη του Μονάδας Εγκεφαλικών της Ευρωκλινικής Αθηνών αναφέρει: «Τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού μεταφράζονται  συνήθως ως αιφνίδια αδυναμία στα άκρα, στο πρόσωπο ή/και δυσκολία στο λόγο του ασθενούς. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων είναι σημαντική για την άμεση μετάβαση σε εξειδικευμένη μονάδα εγκεφαλικών και την άμεση ιατρική παρέμβαση καθώς  ο χρόνος αντίδρασης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της θεραπείας και τη μείωση του κινδύνου επέκτασης της βλάβης».


Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών και για τα οποία πιστοποιήθηκε ως το 1ο στην Ελλάδα και την Ευρώπη «Patients Friendly Hospital».

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα και με  ISO 9001:2015.

www.euroclinic.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print