ΤΕΑ - ΥΠΟΙΚ

Ακαδημίας 76 6ος όροφος,
10678, Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΛ: 2155155318

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτ.-Παρ. 08:00-20:00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ
2106400013
Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00
info@teaypoik.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 56: 11η Νοεμβρίου, Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Αγαπητή Συναδέλφισσα/Αγαπητέ Συνάδελφε,

Αγαπητή Ασφαλισμένη/Αγαπητέ Ασφαλισμένε,

Η 11η Νοεμβρίου εκάστου έτους έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα ως Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης. Ο εορτασμός της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2004, με σκοπό να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην χρηματοοικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Για πολλούς όμως ανθρώπους, ακόμα και σήμερα, η ασφάλιση μπορεί να αποτελεί κάτι το μυστηριώδες και αινιγματικό. Μπορεί να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς λειτουργεί η ασφάλιση και ποια είναι τα οφέλη της.

Με απλά λόγια, η ασφάλιση αποτελεί ένα δίχτυ χρηματοοικονομικής ασφάλειας, που βοηθά εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα να ανακάμψουμε έπειτα από την επέλευση ενός δυσάρεστου γεγονότος, όπως μία πυρκαγιά, μία κλοπή, ένα ατύχημα ή μία ασθένεια. Όταν εγγραφόμαστε σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα, είτε ατομικό είτε ομαδικό, λαμβάνουμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εμάς και της ασφαλιστικής εταιρείας που έχουμε επιλέξει. Όταν υποστούμε μία ζημία που καλύπτεται από το συμβόλαιό μας και υποβάλουμε ένα αίτημα για αποζημίωση, η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει εμάς ή ένα άλλο – καθορισμένο από εμάς – πρόσωπο, το οποίο ονομάζεται δικαιούχος, με βάση τους όρους του συμβολαίου μας.

Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε πως με την ασφάλιση, πληρώνουμε για κάτι που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ποτέ, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να του συμβεί κάτι κακό. Το να υποστούμε όμως μια ζημία χωρίς να είμαστε ασφαλισμένοι για αυτήν, μπορεί να μας φέρει σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρηματοοικονομική κατάσταση.

Η ασφάλιση είναι ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό εργαλείο. Μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε την ζωή μας με λιγότερες ανησυχίες και άγχος, γνωρίζοντας ότι θα λάβουμε οικονομική βοήθεια, για παράδειγμα μετά από μια φυσική καταστροφή ή ένα προσωπικό ατύχημα, βοηθώντας μας να ανακάμψουμε πιο γρήγορα. Όταν πρόκειται για ασφάλιση ζωής, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η οικογένειά μας θα έχει ένα εξασφαλισμένο χρηματικό ποσό στην διάθεσή της, για την διατήρηση του βιοτικού της επιπέδου στην περίπτωση του θανάτου μας. Για την ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πληρώσουμε μόνο μία μικρή συμμετοχή στα έξοδα της νοσηλείας ή/και των πιθανών χειρουργικών επεμβάσεων, έπειτα από ένα ατύχημα ή μία σοβαρή ασθένεια.

Για την φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών μοιράζεται μαζί σας το μήνυμα ότι «Σε ένα υγειονομικό περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητες, η συμπληρωματική ασφάλιση μπορεί να μας προσφέρει προστασία και σιγουριά», και εστιάζει στην σημασία της ασφάλισης υγείας και της πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, μέσω του Κλάδου Υγείας του.

Το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ µε εμπειρία 19 και πλέον ετών λειτουργίας, συνεχίζει να παρέχει αποτελεσματικά τον Κλάδο Υγείας, εξασφαλίζοντας στα ασφαλισμένα του µέλη πρόσθετη – πέραν αυτής του Κύριου Φορέα Ασφάλισης (ΚΦΑ) – ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη µε άκρως προνομιακή τιμολόγηση, η οποία περιλαμβάνει ετήσια εισφορά σημαντικά χαμηλότερη από τον μέσο όρο ασφαλίστρου της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς και µε ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους και παροχές.

Βασικά χαρακτηριστικά των παροχών του Κλάδου Υγείας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ είναι: α) η κάλυψη περιστατικών Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης (νοσηλειών) σε Δημόσια Νοσοκομεία ή Ιδιωτικές Κλινικές Συμβεβλημένες µε το Ταμείο (εντός δικτύου) ή µη συμβεβλημένες (εκτός δικτύου) κλινικές και β) η ελεύθερη επιλογή Ιδιωτικού Νοσοκομείου για Δευτεροβάθμια Περίθαλψη.

Επιγραμματικά αναφέρονται:

  • Ετήσιο όριο οικογενειακής κάλυψης: 50.000 € για το σύνολο των παροχών του Ταμείου
  • Εκπιπτόµενο ποσό ανά νοσηλεία: 800 €
  • Χορήγηση επιδομάτων κατά περίπτωση (νοσοκομειακό, χειρουργικό, χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας, σοβαρών παθήσεων κ.ά.).
  • Επιπλέον παροχές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τόσο για επείγοντα περιστατικά όσο και για προγραμματισμένα ραντεβού, καθώς επίσης και για διαγνωστικές εξετάσεις.
  • Επιπλέον παροχές προληπτικού ελέγχου.
  • Επιπλέον παροχές οδοντιατρικής περίθαλψης.

Για αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τον Κλάδο Υγείας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ταμείου (www.teaypoik.gr) στην οποία θα βρείτε τον Οδηγό Μέλους – Κανονισμό Παροχών του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ με την αναλυτική παρουσίαση των καλύψεων, ή να απευθυνθείτε τηλεφωνικά στο Ταμείο για εξειδικευμένη πληροφόρηση (210-6400013).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Αντιπρόεδρος

Χρήστος Νούνης                                                               Άγγελος Τζανετάτος

Scroll to Top

Μοιραστείτε τη σελίδα μας

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn