ΤΕΑ - ΥΠΟΙΚ

Ακαδημίας 76 6ος όροφος,
10678, Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΛ: 2155155318

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτ.-Παρ. 08:00-20:00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ
2106400013
Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00
info@teaypoik.gr

Εγγραφή Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και εγγραφή του στα προγράμματα συμπληρωματικής ασφάλισης του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο πραγματοποίησε η Διοίκηση του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στα γραφεία του Ταμείου στο πλαίσιο διενέργειας του προγραμματισμένου τακτικού Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα διεξοδικά για τα διοικητικά πεπραγμένα των δύο (2) ετών ενεργούς επαναλειτουργίας του Ταμείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ (νέος Κλάδος Συνταξιοδοτικών Παροχών πέραν του Κλάδου Υγειονομικής Περίθαλψης), στην ενεργοποίηση της εξωστρέφειας του Ταμείου με την εγγραφή στο μητρώο ασφαλισμένων του Ταμείου και νέων κλάδων εργαζομένων Δημόσιου Τομέα (απασχολούμενων σε λοιπά υπουργεία και Ν.Π.Δ.Δ.) και στην άκρως ικανοποιητική εξέλιξη εργασιών και αποτελεσμάτων που κατέγραψε το Ταμείο την τελευταία διετία, γεγονός που αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα διοικητικής λειτουργίας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ εντός του αυστηρού θεσμικού πλαισίου της επαγγελματικής ασφάλισης.    

Το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, το οποίο φέτος γιορτάζει 15 χρόνια από την ίδρυσή του (2004-2019), είναι και το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Το Ταμείο αριθμεί πλέον συνολικά 12.067 ασφαλισμένα μέλη, εκ των οποίων τα 5.248 είναι κυρίως μέλη και τα 6.819 είναι εξαρτώμενα μέλη. Έχει αντιμετωπίσει 6.908 περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και καλύψει 1.200 περιστατικά δευτεροβάθμιας περίθαλψης (νοσηλείες), ενώ έχει καταβάλει στα ασφαλισμένα του μέλη συνολικά 1.015.345 ευρώ σε αποζημιώσεις δευτεροβάθμιας περίθαλψης κατά το χρονικό διάστημα από 1.10.2017 έως 29.10.2019.

Ο κος Τριαντόπουλος από την πλευρά του αφού εκθίασε την άρτια οργάνωση και διαχρονική λειτουργία του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ προς τον σκοπό της συμπληρωματικής ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών, της Α.Α.Δ.Ε. και των λοιπών ασφαλισμένων μελών-δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν στο Ταμείο για τους κινδύνους του γήρατος, της αναπηρίας και της υγειονομικής περίθαλψης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης και αποτελεσματικής λειτουργίας του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης στη χώρα μας προς όφελος των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών –εργαζομένων), δεδομένου του πιεστικού ασφαλιστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και των σημαντικών δημοσιονομικών και δημογραφικών περιορισμών της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας ενθάρρυνε τη διοίκηση του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο της για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ταμείου και την εγγραφή σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερων μελών που θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού μας συστήματος. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κος Τριαντόπουλος υπέβαλλε αίτηση εγγραφής στο Ταμείο αποδεικνύοντας στην πράξη την απόλυτη στήριξή του στο θεσμό και το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ.

Εκ της Διοικήσεως

Scroll to Top

Μοιραστείτε τη σελίδα μας

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn