ΤΕΑ - ΥΠΟΙΚ

Ακαδημίας 76 6ος όροφος,
10678, Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΛ: 2155155318

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτ.-Παρ. 08:00-20:00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ
2106400013
Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00
info@teaypoik.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 34 – Ενημέρωση μελών για τη λειτουργία των συνεργαζόμενων κλινικών του προγράμματος του Κλάδου Υγείας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ λόγω κορονοϊού

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλοι παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και προσαρμοζόμαστε στις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα, όπως αυτά υπαγορεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Πολιτεία.

Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κυρίως δεν πανικοβαλλόμαστε.

Σε συνέχεια των εξελίξεων και προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του Ταμείου μας, κοινοποιούμε το τι ισχύει στην Ευρωκλινική πειθαρχώντας στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ένεκα του SARSCoV-2:

Από 16.3.2020 και μέχρι νεοτέρας δεν θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός τακτικών εξωτερικών ραντεβού για ιατρικές ειδικότητες καθώς ούτε και ο προγραμματισμός πακέτων Check up στην Ευρωκλινική Αθηνών, Ευρωκλινική Παίδων και στο Σημείο ΔΥΟ της κλινικής.

Τα τμήματα που θα συνεχίσουν κανονικά να δέχονται ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ και να εκτελούν εξετάσεις σε πλήρες ωράριο είναι:

-Υπέρηχοι Σώματος Ενηλίκων-Παίδων

-Υπέρηχοι Καρδιάς Ενηλίκων-Παίδων

-Ακτινολογικό

-Ενδοσκοπικό

-Κέντρο Μαστού

-Αιμοληψίες Ενηλίκων  και Παίδων (οι αιμοληψίες ενηλίκων θα πραγματοποιούνται μόνο στην Ευρωκλινική Αθηνών και όχι στο Σημείο 2).

Διευκρινίζεται ότι όλα τα περιστατικά που είναι επείγοντα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται απ’ όλες τις ειδικότητες στα ΤΕΠ ενηλίκων-παίδων.

Για την Ευρωκλινική Αθηνών και Ευρωκλινική Παίδων, σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) τους με συμπτώματα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης και με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε περιοχές με συρροή κρουσμάτων από κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

  • Χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας στον ασθενή
  • Εξέταση του ασθενή σε ξεχωριστό θάλαμο
  • Εφαρμογή βασικών προφυλάξεων και προφυλάξεων επαφής από το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση του ασθενή
  • Λήψη δείγματος σε ειδικό απομονωμένο χώρο (isolation box) ο οποίος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο εκτός των 2 Κλινικών και πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας
  • Αποστολή του δείγματος στο Ε.Ι.Π. (Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ) ώστε να αποσταλεί το περιστατικό σε Κέντρο Αναφοράς στην περίπτωση κατά την οποία το δείγμα είναι θετικό
  • Άμεση δήλωση του περιστατικού στον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212000)
  • Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων οι ασθενείς παραμένουν στην απομόνωση. Το ΕΙΠ θα εφημερεύει και θα δέχεται δείγματα καθημερινά και τις μέρες των αργιών, μέχρι της 10:00 μ.μ. Για τα δείγματα που παραλαμβάνονται μέχρι τις 5:00 μ.μ. το αποτέλεσμα θα εκδίδεται αυθημερόν, ωστόσο αναλόγως τον μεγάλο ή μικρό όγκο των δειγμάτων ενδέχεται να μεταβάλλεται καθημερινά ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων και επιπλέον να τροποποιηθεί η πολιτική των Κλινικών όσον αφορά την λήψη δειγμάτων μελλοντικά.

Τέλος, να διευρυνθεί ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο να πραγματοποιηθεί το τεστ για τον κορονοϊό στα ΤΕΠ, σας ενημερώνουμε ότι δεν εμπίπτει στο πλαφόν των δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων αξίας 500€ του προγράμματος του Κλάδου Υγείας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, καθώς ανήκει στην κατηγορία εξετάσεων μοριακής βιολογίας.

Αναφορικά με την Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, πειθαρχώντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ ένεκα του SARS-CoV-2:

Για τα περιστατικά Παίδων:

Από 16.3.2020 τα παιδιατρικά περιστατικά μέχρι 10.4.2020, θα διαχειρίζονται ως εξής:

1)Τακτικά περιστατικά (που επιθυμούν ραντεβού για τακτική επίσκεψη) θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον θεράποντα παιδίατρό τους για λήψη οδηγιών.

2)Επείγοντα περιστατικά: θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα παιδίατρό τους και να αναφέρουν τα συμπτώματα για να τους ενημερώσει αν πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς ή αν μπορούν να αντιμετωπισθούν τα συμπτώματα με φαρμακευτική αγωγή.

Διευκρινίζουμε ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη για την προστασία της υγείας τόσο των παραπάνω παιδιατρικών περιστατικών όσο και των νοσηλευόμενων περιστατικών της κλινικής.

Για τα περιστατικά Ενηλίκων:

  1.  Τακτικά Περιστατικά: (που επιθυμούν ραντεβού για τακτικά επίσκεψη) δεν μπορούν να προγραμματιστούν μέχρι 10/4/2020.
  2.  Επείγοντα Περιστατικά:  Δεν δέχονται περιστατικά με πιθανά συμπτώματα του κορονοϊού COVID-19. Τα περιστατικά θα πρέπει να κατευθύνονται στα κέντρα αναφοράς όπου για την Θεσσαλονίκη είναι το ΑΧΕΠΑ.

Αναφορικά με την Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, πειθαρχώντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ ένεκα του SARS-CoV-2:

Έχει περιοριστεί ο προγραμματισμός τακτικών εξωτερικών ραντεβού και οι διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται εφόσον κριθούν απαραίτητες.

Επείγοντα Περιστατικά:  Δεν δέχονται περιστατικά με πιθανά συμπτώματα του κορονωιού COVID-19. Τα περιστατικά θα πρέπει να κατευθύνονται στα κέντρα αναφοράς όπου για την Θεσσαλονίκη είναι το ΑΧΕΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας από εμάς οφείλει να λάβει την ευθύνη και να καλεί στον ΕΟΔΥ (210-5212054) προκειμένου να αναφέρει τα συμπτώματά του και να  τον παραπέμπουν για το test του  SARS–CoV-2 στα αρμόδια Νοσοκομεία και να του παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Επιπλέον, διευκρινίζουμε ότι μόνο τα Νοσοκομεία αναφοράς τα οποία έχουν ορισθεί από το Υπουργείο Υγείας πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και είναι σε θέση να νοσηλεύσουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Scroll to Top

Μοιραστείτε τη σελίδα μας

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn