ΤΕΑ - ΥΠΟΙΚ

Ακαδημίας 76 6ος όροφος,
10678, Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΛ: 2155155318

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτ.-Παρ. 08:00-20:00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ
2106400013
Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00
info@teaypoik.gr

«20 Χρόνια Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» – Η Επετειακή Εκδήλωση του Ταμείου μας

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.) γιόρτασε φέτος την συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας και ουσιαστικής προσφοράς στα χιλιάδες ασφαλισμένα του μέλη, διοργανώνοντας με εξαιρετική επιτυχία την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, την επετειακή του εκδήλωση με τίτλο: «20 Χρόνια Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας 8.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Θάνος Πετραλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Νίκος Μηλαπίδης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η κα Αναστασία Στάμου, Β’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Γιάννης Χατζηβασίλογλου, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, και ο κ. Αριστείδης Σάμιτας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., καθώς επίσης και εξέχουσες προσωπικότητες από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό χώρο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εμπειρικές αναφορές ασφαλισμένων μελών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., αλλά και από μία σειρά τιμητικών βραβεύσεων σε Θεσμικούς – Κοινωνικούς Εταίρους, Διοικητικά Στελέχη και Επιχειρησιακούς Συνεργάτες του Ταμείου. Μεταξύ των φορέων και των προσωπικοτήτων που βραβεύθηκαν, αναφέρονται χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.), η Ευρωκλινική Αθηνών, η Prudential Informatics, η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη, καθώς επίσης και ο κ. Ιωάννης Σακελλαρίου, Ιδρυτικός Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνος Πετραλιάς, στο πλαίσιο του Θεσμικού Χαιρετισμού που απηύθυνε, εστίασε στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως: «Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που ταλανίζει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, πρέπει να ενεργοποιηθούν ο 2ος και ο 3ος πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος, οι οποίοι αποδεδειγμένα – σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία – δημιουργούν σημαντικές αποταμιεύσεις και συμβάλλουν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων. Η πορεία του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών δείχνει μία σταθερή ανάπτυξη. Διευρύνονται σήμερα οι παροχές του Ταμείου προς τους ασφαλισμένους, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Ταμείο συμβάλλει με συνέπεια στους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Εύχομαι η δυναμική αυτή πορεία να συνεχιστεί, προς όφελος των ασφαλισμένων, του ασφαλιστικού μας συστήματος και της Ελληνικής Οικονομίας.»

Κατά την διάρκεια του δικού του Θεσμικού Χαιρετισμού, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργος Πιτσιλής εστίασε στην ιδιαίτερη σχέση που συνδέει την ΑΑΔΕ με το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. καθώς και στις παροχές που αυτό προσφέρει στα ασφαλισμένα του μέλη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Η ίδρυση του Ταμείου αποτελεί σταθμό για τον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, καθώς είναι το πρώτο Τ.Ε.Α. που ιδρύθηκε στην χώρα μας. Για τους ανθρώπους μας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανήκουν στους πρώτους εργαζομένους που είχαν την δυνατότητα να ασφαλιστούν σε αυτό. Το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. προσφέρει λύσεις, έχει διαγράψει μία πολύ επιτυχημένη πορεία προσπερνώντας δυσκολίες και συμβαδίζοντας με τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, και προτρέπω όλες και όλους να δουν τι προσφέρει το Ταμείο και να δουν αν οι υπηρεσίες του τους ικανοποιούν.»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, απευθύνοντας εκτενή Θεσμικό Χαιρετισμό στην εκδήλωση, εστίασε στην προσωπική του σχέση με το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. – όντας ένα από τα πρώτα του μέλη – καθώς και στην πρωτοπορία που αυτό έχει επιδείξει από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των είκοσι ετών του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο είχα την τύχη και την τιμή να είμαι από τα πρώτα του μέλη ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών ήταν και είναι ένα Ταμείο-πιλότος και έχει πολλά χρόνια ζωής, διότι δεν σταματά τις παροχές προς τους ασφαλισμένους και είναι σε μια εγρήγορση που το καθιστά ένα σύγχρονο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης. Τα επόμενα χρόνια, τα μηνύματα για το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. θα είναι αισιόδοξα και αξίζει όλοι να το στηρίξουμε

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. Δρ. Χρήστος Νούνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως: «Το Ταμείο συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και είναι το 1ο Ταμείο στην Ελλάδα που άνοιξε την αυλαία του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για συμπληρωματικές ασφαλιστικές καλύψεις ζωής και υγείας, προσφέροντας δύο Κλάδους Παροχών, τον Κλάδο Υγείας και τον Κλάδο Συνταξιοδοτικών Παροχών. Τα επόμενα βήματά μας είναι να δυναμώσει πληθυσμιακά ακόμα περισσότερο το Ταμείο, με την διεύρυνση υπαγωγής στελεχών από όλο τον Δημόσιο Τομέα, και να ενεργοποιήσουμε πρόσθετες παροχές, όπως κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης των μελών μας και μετά την αποχώρησή τους από αυτό λόγω συνταξιοδότησης ή συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας. Σχεδιάζουμε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα για να μεγαλώσουμε το Ταμείο, εγγράφοντας σε αυτό ακόμα περισσότερα στελέχη του Δημόσιου Τομέα, και παράλληλα να ενισχύσουμε τις παροχές προς όφελος των χιλιάδων ασφαλισμένων μας μελών».

Υπογραμμίζεται πως η επετειακή εκδήλωση του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. πραγματοποιήθηκε με σκοπό όλα τα ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενη/ος συναδέλφισσα/ος του Στενού και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, να ενημερωθούν για την ιστορία, τις παροχές αλλά και τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις του.

Το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., το 1ο και πολυπληθέστερο Τ.Ε.Α. στην Ελλάδα, συνεχίζει να υπηρετεί το θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης ακόμα πιο δυναμικά και πολύπλευρα, με αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης απέναντι στους εργαζομένους του Υπουργείου Οικονομικών και όλου του Δημοσίου Τομέα που επιλέγουν την συμπληρωματική τους ασφάλιση υγείας και πρόσθετης επικουρικής σύνταξης σε αυτό.

Το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. αριθμεί πλέον συνολικά 12.657 ασφαλισμένα μέλη, εκ των οποίων τα 5.658 είναι κυρίως ασφαλισμένα μέλη και τα 6.999 εξαρτώμενα μέλη. Το Ταμείο έχει καλύψει αθροιστικά από 1.10.2017 έως 1.5.2024, 21.090 περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και 4.653 περιστατικά δευτεροβάθμιας περίθαλψης (νοσηλείες), καταβάλλοντας συνολικά 5.072.340 ευρώ σε αποζημιώσεις νοσηλειών στα ασφαλισμένα του μέλη.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση μεταδόθηκε παράλληλα ζωντανά μέσω διαδικτύου, καθώς επίσης και ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσα από το κανάλι του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. στο YouTube ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://cutt.ly/pesMTGQd

Scroll to Top

Μοιραστείτε τη σελίδα μας

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn