ΤΕΑ - ΥΠΟΙΚ

Ακαδημίας 76 6ος όροφος,
10678, Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΛ: 2155155318

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτ.-Παρ. 08:00-20:00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ
2106400013
Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00
info@teaypoik.gr

Ανακοίνωση 25: Έγκριση και Δημοσίευση Νέου Καταστατικού ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

Αθήνα 29.1.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25

Έγκριση και Δημοσίευση Νέου Καταστατικού ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

  

FEK B 48

 

Η Διοίκηση του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα ασφαλισμένα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την δημοσίευση της υπ’αριθμ. Δ16/Φ.51020/οικ.63790/1529 (ΦΕΚ Β’ 48 / 18.1.2019) Απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Έγκριση της τροποποίησης του Καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης «Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών Τ.Ε.Α. ΥΠ.ΟΙΚ. Ν.Π.Ι.Δ.».

Με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η νέα τροποποίηση του Καταστατικού του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Βασικό χαρακτηριστικό, αλλά όχι το μόνο, των νέων καταστατικών μεταβολών του Ταμείου, είναι η ενεργοποίηση του Νέου Κλάδου Συνταξιοδοτικών Παροχών προς όφελος των ασφαλισμένων του μελών. Ειδικότερα, ο νέος Κλάδος Συνταξιοδοτικών Παροχών αφορά τη χορήγηση είτε Εφάπαξ είτε περιοδικής παροχής (Σύνταξη) στα ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου για την αντιμετώπιση των ασφαλιστικών κινδύνων του γήρατος και της αναπηρίας.

Πλέον, το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ εμπλουτίζει την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους του με τη χορήγηση παροχών Υγείας (Ολοκληρωμένη Υγειονομική Περίθαλψη) αλλά και Συνταξιοδοτικών (Εφάπαξ ή/και Σύνταξης).

Η υπαγωγή στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ είναι προαιρετική. Ωστόσο, με το νέο Καταστατικό η ασφάλιση στον Κλάδου Συνταξιοδοτικών Παροχών θα είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα κυρίως ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου που θα εγγραφούν στο Μητρώο Μελών του από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου Καταστατικού του Ταμείου και στο εξής, ενώ η ασφάλιση στον Κλάδο Υγείας καθίσταται προαιρετική για τα κυρίως ασφαλισμένα μέλη ή και τα εξαρτώμενα αυτών.

Μπορείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση για αναλυτική σας ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.teaypoik.gr) όπου και βρίσκεται αναρτημένη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

    

          O Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας         

                                                                                                          

                     Χρήστος Π. Νούνης              Άγγελος Τζανετάτος                  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

 

 

 

Κατηγορίες

Πρόσφατα άρθρα

Scroll to Top

Μοιραστείτε τη σελίδα μας

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn